Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Annie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Annie: Annie is afgeleid van de Hebreeuwse naam Hanne wat "lieflijke, genade, begenadigde" betekent. Anne als jongensnaam is afgeleid van Ane, wat dan weer een verkorting is de Scandinavische naam Arne wat "adelaar" betekent.

Bekende naamdragers

Annie de Reuver (1917-2016) was een Nederlands zangeres die heel populair was in de jaren veertig en vijftig van de twintigste eeuw. Annie begon haar zangloopbaan midden de jaren 30 bij het dansorkest The Ramblers. In de jaren 50 heeft ze haar bekendste nummers "Veel bittere tranen", "Diep in mijn hart" en "Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen". Eind de jaren 60 volgt ze Johnny Hoes op als producer bij Dureco en ontdekt ze onder anderen Ben Cramer en Pierre Kartner. Annie presenteerde ook het verzoekplatenprogramma "Vraag het aan Annie" bij de TROS.

Afgeleide namen: Ane, Anna, Anne, Anno, Aantje, Anke

Geboortekaartjes met de naam Annie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Annie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Annie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!



Reacties

Reacties in verband met de voornaam Annie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Annie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455