Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Annick

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Annick: De meisjesnaam Annick is afgeleid van Anna, met als betekenis "de lieflijke" of "de begenadigde".

Bekende naamdragers

Annick Segal (1960) is een Vlaamse actrice, die vooral bekend is voor haar rol als Rosa Kozinsky in de televisieserie Thuis.

Annick Boer (1971) is een Nederlands televisieactrice. Annick speelt vooral in toneelstukken, zoals De Sunshine Boys, en musicals, zoals Doe maar!, waarvoor ze in 2007 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol in een Kleine Musical ontving. Ook werd Annick genomineerd voor een Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical. Als actrice was Annick te zien in diverse televisieprogramma's en series, zoals Koppensnellers, Grijpstra en De Gier, Baantjer, Van Speijk, De Bifi's, Toscane, Meiden van De Wit en Boks. Daarnaast spreekt Annick verschillende tekenfilmfiguren in.

Afgeleide namen: Annica, Anica, Anicka, Annika, Yannick

Geboortekaartjes met de naam Annick

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Annick. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Annick of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Annick kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Annick of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455