Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Annemie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Annemie: Annemie bestaat uit Anna, met als betekenis "de lieflijke" en "Maria", met als mogelijke betekenis "bitter" of "ster van de zee".

Bekende naamdragers

Annemie Neyts (1944) is een Brussels politica voor de Open Vld. Van 1985 tot 1989 was Annemie voorzitster van de PVV, dat later Open Vld. Daaervoor was ze ondervoorzitster van dezelfde partij en staatssecretariaat van het Brusselse Gewest. Van 2000 tot 2003 was Annemie minister van Europese Zaken, Buitenlandse Handel en Landbouw. Sinds 2005 is ze voorzitster van de Europese Liberale Partij.

Annemie Turtelboom (1967) is sinds 2009 Belgische Minister van Binnenlandse Zaken. Daarvoor was ze minister van Migratie- en Asielbeleid.

Afgeleide namen: Annemarie, Annemarij, Annemiek, Annemieke

Geboortekaartjes met de naam Annemie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Annemie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Annemie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Annemie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Annemie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Annemie   23 Mar 2013
De babynaam Annemie kwam vroeger veel voor, nu is ze heel zeldzaam. Klinkt een beetje ouderwets. De meeste vrienden noemen me gewoon Mie. Heb ik geen probleen mee.

sita   18 Mar 2013
plagnken berig


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455