Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Annemarie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Annemarie: De meisjesnaam Annemarie is samengesteld uit Maria, met als betekenis "bitterheid" en Anae, met als betekenis "de lieflijke".

Bekende naamdragers

Annemarie Picard is een Vlaamse actrice, die vooral bekend is voor haar rol van Arlette Van Asten in Spring. Daarnaast speelde Annemarie gastrollen in Postbus X, Samson & Gert, Wittekerke, Slisse & Cesar, Thuis, F.C. De Kampioenen, De Kotmadam, Asp en Familie. Annemarie heeft een relatie met de acteur Pol Goossen, bekend als Frank Bomans uit de televisieserie Thuis.

Afgeleide namen: Annamarie, Annemarije , Annemarie, Annemarijn, Annemiek, Annemieke, Annemijn

Geboortekaartjes met de naam Annemarie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Annemarie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Annemarie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Annemarie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Annemarie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Annemarie   26 Mar 2013
Hartstikke mooie naam, lang en niet veel voorkomend, daar hou ik van. Beetje ouderwets en dat vind ik juist leuk. En iedereen kent toch het liedje "even aan mijn moeder vragen"...? - Annemarie (16)


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455