Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Anneke

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Anneke: Anneke is een meisjesnaam, met als betekenis "de lieflijke" of "de begenadigde".

Bekende naamdragers

Anneke Blok (1959) is een Nederlands actrice. Anneke speelt vooral op toneel maar i sook te zien in verschillende televisie- en filmproducties. Anneke ontving een Gouden Kalf voor haar rol in de film Uw Mening Graag. Verder is ze te zien in televisie- en filmproducties, zoals Kracht, Bij Nader Inzien, De Nieuwe Moeder, Familie en Het Paard van Sinterklaas. In 2009 speelde Anneke de hoofdrol in de telefilm Coach, waarin ze zich ontfermt over de Marokkaanse jongen Soukri.

Anneke Grönloh (1942) is een Nederlandse zangeres. Ze bracht eerste levensjaren door in Japans concentratiekamp in de door de Japanners bezette Nederlands-Indië. Na de oorlog vertrok Anneke met het gezin naar Nederland waar ze Peter Koelewijn leerde kennen. In 1959 won Anneke een talentenjacht, waarmee haar zangcarrière begon. In het begin jaren zestig was een nationale beroemdheid en tieneridool. In 2000 werd Anneke uitgeroepen tot Zangeres Van De Eeuw, vooral vanwege het succes van haar single Brandend Zand.

Afgeleide namen: Ane, Anna, Anne, Anno, Aantje, Anke

Geboortekaartjes met de naam Anneke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Anneke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Anneke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Anneke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Anneke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Mieke   09 Jun 2012
Mijn beste vriendin noemt Anneke. Ze zou liever gewoon An of Anne noemen. Iedereen vindt dat wel heel erg schattig als je klein bent die 'ke' achteraan, maar dat staat zo idioot als je volwassen bent op sollicitaties, je rijbewijs... En je weet als ouder toch ook nooit zeker dat je kleine Anneke later geen 100kg zal gaan wegen? :-s


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455