Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Annabelle

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Annabelle: Annabelle is een samentrekking van Anna en Sibelia, met als betekenis "lieflijke waarzegster". Annabelle kan ook afgeleid zijn Amabel, dat "lieflijke" bekent.

Afgeleide namen: Annabel, Annabella

Geboortekaartjes met de naam Annabelle

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Annabelle. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Annabelle of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Annabelle kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Annabelle of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

hanelore   27 Oct 2015
ik ken een paard met de naam Annabel nu ga ik ergens anders paardrijden.

Annabelle   14 Mar 2013
Ik vindt het een leuke en originele naam!

Annabelle   14 Mar 2013
Mijn ouders hebben me deze naam geven door het liedje van Hans de Booij: "Annabel, het wordt niets zonder jou, Annabel." Leuk is dat er ook een bloem (hortensia) bestaat met de naam Annabelle. Minder leuk is dat er veel op gerijmd wordt, zoals annabel snottebel, maar dat stoort me niet zo veel. Het is en blijft een prachtige naam.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455