Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Annabel

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Annabel: Annabel is een samentrekking van Anna en Sibelia, met als betekenis "lieflijke waarzegster". Annabel kan ook afgeleid zijn Amabel, dat eveneens "lieflijke" bekent.

Bekende naamdragers

Annabel Kosten (1977) is een Nederlands zwemsters van de vrije slag. In 2000 werd Annabel Kosten reserve voor de Olympische Spelen van Sydney en in 2004 won ze een bronzen medaille in de 4x100 m vrije slag.

Annabel Lee is een fictief personage van de gelijknamige ballade van Edgar Allan Poe. De naam van Annabel Lee komt in elk couplet voor. De verteller beschrijft zijn grote liefde voor de mooie Annabel, een liefde waarop zelfs de engelen jaloers waren.

Afgeleide namen: Annabelle

Geboortekaartjes met de naam Annabel

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Annabel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje annabelReacties

Reacties in verband met de voornaam Annabel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Annabel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

sibelia   09 Feb 2010
dat ben ik klojo

annabel   09 Feb 2010
ik heet ook annabel maar ik ben een jongen

annabel   12 Sep 2009
cool

Annabel   10 Apr 2009
wie is sibelia?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455