Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ann

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Ann: Ann is afgeleid van de Hebreeuwse naam Hanna, met als betekenis de "lieflijke" of "begenadigde".

Bekende naamdragers

Ann Miller (1922-2004) was een Amerikaanse filmster en tapdanseres, die bekend werd door haar rollen in musicals van de veertig en vijftiger jaren van de twintigste eeuw, zoals in de musical Easter Parade uit 1948 en de film You Can't Take It With You uit 1938. Ann Miller is driemaal gehuwd geweest maar had geen kinderen.

Ann Petersen (1927-2003) was een bekende Vlaamse actrice, vooral bekend door haar rollen als Jeannine in de kinderserie Samson en Gert en als Florke in de bekende soap Thuis. Ze speelde in heel wat films, zoals Mira, Home Sweet Home, Koko Flanel, Het sacrament, Manneken Pis en Pauline & Paulette. Voor haar rol in Pauline & Paulette kreeg Ann de prijs voor Beste Actrice op het filmfestival van Pescare in Italië. Verder was Ann te zien in televisieseries, waaronder Slisse & Cesar, Wij, Heren van Zichem, Kapitein Zeppos, De Paradijsvogels en Het verdriet van België.

Afgeleide namen: An, Ane, Ann, Anna, Anne, Anno, Aantje, Anke

Geboortekaartjes met de naam Ann

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ann. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ann of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ann kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ann of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

lieze   06 Feb 2019
mijn ma noemt zo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

soraya   19 Feb 2013
ik vind deze naam makkelijk en mooi !!!

axelle   15 Sep 2011
mijn mama noemt ook zo

Caitlin   11 Mar 2011
Myn mama noemt zooo gemakkelyke naaaaaam

ann   28 Dec 2010
Maar èèn woord mooie naam !!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455