Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Anil

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hindoestaans

Betekenis Anil: Anil is een Hindoestaanse naam, met als betekenis "wind".

Bekende naamdragers

Anil Ramdas (1958) is een Surinaams-Nederlands schrijver en programmamaker. In 1989 werd Anil redacteur van De Groene Amsterdammer. In 1992 werd hij columnist, essayist en reisverslaggever van NRC Handelsblad. Een jaar later presenteerde hij voor de VPRO In Mijn Vaders Huis, een serie interviews met denkers. Daarna presenteerde Anil verschillende radio- en televisieprogramma's. In 2007 vestigde hij zich een jaar in Suriname en later schreef hij een kritisch boek over dit verblijf met als titel Paramaribo: De Vrolijkste Stad In De Jungle. Anil kreeg in 1997de E. du Perron-prijs voor zijn gehele oeuvre.

Geboortekaartjes met de naam Anil

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Anil. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Anil of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Anil kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Anil of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455