Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Angie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Angie: De meisjesnaam Angie is waarschijnlijk een variant van Angel, met als betekenis "engel" of "boodschapper van God".

Bekende naamdragers

Angie Stone (1961) is een Amerikaanse zangeres en actrice, die verschillende Grammy Award ontving. Angie is een vertegenwoordiger van de neo soul. Ze speelde eerst in enkele groepen, waaronder The Sequence en Vertical Hold, waarna ze in 1999 doorbraak met haar soloalbum Black Diamond.

Angie Dickinson (1931) is een Amerikaans actrice, die vooral bekend is voor haar rol als sergeant Leann Pepper Anderson in de televisieserie Police Woman. Angie begon haar carrière als actrice nadat ze in 1953 tweede werd in een schoonheidswedstrijd. Ze maakte haar acteerdebuut in 1954 in een aflevering van Death Valley Days, waarnee meerder rollen volgden. Haar eerste grote filmrol was rol in Gun the Man Down. In de film The Killers maakte Angie naam als femme fatale. Voor haar rol in de thriller Dressed to Kill kreeg ze in 1981 een Saturn Award op voor beste actrice.

Afgeleide namen: Ange, Angela, Angelica, Angelia, Angelie, Angelien, Angeline, Angus

Geboortekaartjes met de naam Angie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Angie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Angie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Angie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Angie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455