Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Angelo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Angelo: De jongensnaam Angelo is afgeleid van het Griekse angelos met als betekenis "engel" of "boodschapper van God".

Bekende naamdragers

Angelo Poliziano (1454-1494) was een Italiaans dichter en humanist. Hij schreef vooral werken in de volkstaal maar ook in het Latijns. Zijn toneelstuk De Favolo d'Orfeo wordt beschouwd wordt als het eerste wereldlijke Italiaans drama. Angelo Poliziano leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Italiaanse taal.

Angelo Mariani (1838-1914) was een Frans apotheker en ontwikkelaar van Vin Mariani, een tonicum gemaakt van wijn en cacao-extract. Zelfs Paus Leo XIII gaf aan Angelo Mariani een gouden medaille als teken van zijn officiƫle goedkeuring van zijn tonicum. Hij wordt beschouwd als de grootste reclamecampagne van de 19e eeuw.

Afgeleide namen: Ange, Angel, Angelus, Angela, Angele, Angelie, Angelien, Angelica, Angelico, Angelia, Angelus, Angus

Geboortekaartjes met de naam Angelo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Angelo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Angelo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Angelo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Angelo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Margherita   04 Nov 2018
Mijn vader heette Angelo hij was een lieve zorgzame vader ern ecjte Engel!!!!

Emma    20 Mar 2013
Mijn papa heet ook Angelo. Ik zal hem sebiet zeggen wat zijn naam betekent. Hij zal nogal verschieten!

angelo   06 Mar 2010
hoi ik vind het een hele leuke betekenis en vind het mooi en leuk

Angelos   10 Sep 2009
hallo ik heet angelos en ik wil jullie bedanken voor deze info het heeft me echt geholpen


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455