Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Angelino

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Angelino: De jongensnaam Angelino is afgeleid van het Griekse angelos met als betekenis "engel" of "boodschapper van God".

Bekende naamdragers

Angelino Soler (1939) was een Spaans wielrenner, met als bijnaam "de gek". Wegens zijn explosiviteit en tactisch inzicht werd hij beschouwd als de opvolger van de Spaanse sprinter Miguel Poblet. In 1961 won Angelino toen hij 21 jaar was de Ronde van Spanje. Andere overwinningen waren Ronde van Lleida (1959), Ronde van Venetiƫ (1962) en Ronde van Levante (1966).

Afgeleide namen: Ange, Angel, Angelus, Angela, Angele, Angelie, Angelien, Angelica, Angelico, Angelia, Angelo, Angelus

Geboortekaartjes met de naam Angelino

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Angelino. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Angelino of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Angelino kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Angelino of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455