Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Angela

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Angela: Angela is afgeleid van het Griekse angelos, met als betekenis "engel" of "boodschapper van God".

Bekende naamdragers

Angela Merkel (1954) is een Duitse christendemocratische politica en is bondskanselier van Duitsland sinds 2005. In 1991 werd ze aangesteld als minister voor Vrouwen- en Jeugdzaken. In hetzelfde jaar werd ze tevens als vicevoorzitters van de CDU verkozen.

Angela Groothuizen (1959) is een Nederlandse zangeres en presentatrice. Angela werd bekend als zangeres in de Dolly Dots. Na het uiteenvallen van de band begon ze te werken als presentatrice bij de AVRO. In 1999 speelt Angela de hoofdrol in de musical Blood Brothers. In 2008 tourt Angela met de Dolly Dots en treden ze zes keer op met hun The Goodbye For Now Tour. Ze is ambassadeur van vrouwenfonds Mama Cash en heeft twee kinderen, Lola en Nona.

Afgeleide namen: Ange, Angel, Angelus, Angele, Angelie, Angelien, Angelica, Angelico, Angelia, Angelo, Angelus, Angus

Geboortekaartjes met de naam Angela

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Angela. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Angela of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Angela kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Angela of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Angela   20 Jan 2015
Angela is een hele mooie naam! Alleen het is erritant als mensen je naam verkeerd uitspreken of je steeds ans gaan noemen! Verder mooie naam!

Imane   02 Jul 2010
Ik hou van Angela


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455