Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Angélique

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Angelique: De meisjesnaam Angelique is afgeleid van het Griekse angelos dat "engel" of "boodschapper van God" betekent.

Bekende naamdragers

Angelique is de artiestennaam van de Nederlandse zangeres Conny Schouman. Angelique haalde in1982 een nummer 1-hit met Een Beetje Geld Voor Een Beetje Liefde, een parodie op de hit van Nicole. Hoewel het nummer oorspronkelijk als grap bedoeld was, werd het toch uitgebracht.

Angélique de Boer (1947) is een Nederlandse actrice, die verbonden was aan verschillende theatergezelschappen, zoals Toneelgroep Globe, Toneelgroep Theater, Genesius en Katrijn Theaterprodukties. Angélique was ook te zien in de in televisieserie Klaverweide.

Afgeleide namen: Ange, Angel, Angelus, Angela, Angele, Angelie, Angelien, Angelica, Angelico, Angelia, Angelo, Angelus, Angus

Geboortekaartjes met de naam Angelique

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Angelique. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Angelique of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Angelique kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Angelique of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

julia   11 Mar 2011
het is een prachtiche betekenis

angelique   26 Jan 2010
leuke en waarom ik noem zelf zo


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455