Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Andy

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Andy: Andy is een Engelse variant van Andreas of een verkorting van Johannes. De jongensnaam Andreas is afgeleid van het Griekse andreios met de betekenis "dapper". Johannes is dan weer afgeleid van de Hebreeuwse naam Johanan, met als betekenis "Jahweh is genadig".

Bekende naamdragers

Andy Gibb (1958-1988) was een Brits-Australische popzanger en broer van Barry, Robin en Mauric Gibb van de Bee Gees. In 1974 kreeg Andy Gibb zijn eerste platencontract. In 1977 brak hij internationaal door met de nummers I Just Want To Be Your Everything en Love Is Thicker. Andy Gibb heeft een relatie gehad met Victoria Principal.

Afgeleide namen: Andreas, André, Andreus, Andries, Andres, Andrea, Andria

Geboortekaartjes met de naam Andy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Andy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Andy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Andy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Andy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Andy   27 Sep 2016
Ik word wekelijks wel eens Danny genoemd door iemand meestal niet expres maar dat gebeurd al heel mijn leven waarom weet ik niet. Dan mijn leraar Nederlands in school zei altijd Endy (engels) maar op een toon en manier waarvan ik nu nog huiver. Kan nog steeds niet hebben dat men Endy zegt tegen me.

stijn   18 Oct 2009
min mama


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455