Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Andres

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Andres: De jongensnaam Andres (Andrés) is afgeleid van het Griekse andreios dat "dapper" betekent.

Bekende naamdragers

Andrés Segovia(1893-1987) was een Spaans klassiek gitarist die de gitaar naar de grote concertpodia bracht. Reeds op zijn vier jaar begon Andrés Segovia gitaar te spelen en toen hij 16 jaar was gaf hield hij zijn eerste professionele concert in Madrid. In 1986 ontving Andrés een Grammy Award voor zijn hele loopbaan.

Andrés Escobar (1967-1994) was een Colombiaans voetballer van Atlético Nacional en het Colombiaanse nationale elftal. Andrés Escobar werd in 1994 in zijn geboortestad Medellín neergeschoten omdat hij daarvoor op het Wereldkampioenschap Voetbal in de Verenigde Staten een eigen doelpunt had gemaakt, waardoor Colombia in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Na deze moord kwam er een hevig protest op gang tegen zinloos geweld.

Afgeleide namen: André, Andreas, Andrée, Andrea, Andreus, Andras, Andres, Andries, Dries, Dreesje

Geboortekaartjes met de naam Andres

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Andres. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Andres of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Andres kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Andres of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455