Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Anastasia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Anastasia: De meisjesnaam Anastasia betekent "de opstandeling".

Bekende naamdragers

Anastasia van Montenegro (1867-1935) was prinses van Montenegro en grootvorstin van Rusland. Ze was de dochter van koning Nicolaas I van Montenegro en Milena Vukotic. Anastasia en haar zus Militza hadden een grote invloed op het sociale leven aan het Russische hof. Omdat ze zich ook bezig hielden met occulte zaken kregen ze de bijnaam "het zwarte gevaar".

Anastasia Myskina (1981) is een Russische tennisster. In 2004 werd ze de eerste Russische tennisspeelster die een Grand Slam-toernooi won. In 2004 behaalde ze de hoogste WTA ranking op de tweede plaats.

Afgeleide namen: Anastacia

Geboortekaartjes met de naam Anastasia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Anastasia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Anastasia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Anastasia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Anastasia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455