Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ana

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Ana: Ana heeft als betekenis "de lieflijke" of "de genadigde".

Bekende naamdragers

Ana Ivanovic (1987) is een professionele tennisster uit Servië. Ana begon met tennissen toen ze vijf jaar. In 2004 bereikte ze als juniore de finale van Wimbledon en een jaar later won ze haar eerste WTA-toernooi. In 2008 won Ana op Roland Garros haar allereerste grandslamzege. In hetzelfde jaar stond ze op de eerste plek op de WTA-wereldranglijst.

Ana Guevara (1977) is een voormalige Mexicaanse atlete, die gespecialiseerd was in de sprint. Ana werd drievoudig Mexicaans kampioene op de 400 m en de 800 m. In 2003 werd ze op het WK 2003 in Parijs wereldkampioene op de 400 m. Op de Olympische Spelen van Athene in 2004 was Ana de zilveren medaille op de 400m.

Afgeleide namen: Ann, Anna, Anne

Geboortekaartjes met de naam Ana

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ana. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ana of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ana kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ana of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Looool   19 Nov 2012
ik ben heeel blij dat iik zooo een naam heb ik ben fier op mij zelf veel sucses met de naam anna doe maar en amuzeer goed daaaaaaaag hihih


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455