Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis An

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis An: An is afgeleid van de Hebreeuwse naam Hanna, wat "lieflijke" of "begenadigde" betekent.

Bekende naamdragers

An Pierlé (1974) is een Belgische zangeres, pianiste en actrice. In 1996 brak An door in Vlaanderen met cover van Are Friends Electric. In 1977 lanceerde An haar eerste album, Mud Stories, met 12 nummers enkel bestaande uit piano en zang. In 2002 volgde haar tweede album, Helium Sunset, waarin naast piano ook gitaren en drums gebruikt worden. Haar derde album kwam uit in 2006 onder de naam An Pierlé & White Velvet. Haar begeleidingsband White Velvet bestaat uit Koen Gisen, Klaas Delvaux, Tom Wolf, Dominique Vantomme en Peter de Boschere. In 2006 ontving An een ZAMU-award als beste zangeres van het jaar.

An Swartenbroekx (1969) is een Vlaamse actrice en scenariste, die vooral bekend is als Bieke Crucke in de komische serie F.C. De Kampioenen. Daarnaast was ze te zien in De Drie Wijzen, Oei Jacques en Steracteur Sterartiest. In 2006 huwde An met acteur en regisseur Guido De Craene.

Afgeleide namen: Ane, Ann, Anna, Anne, Anno, Aantje, Anke

Geboortekaartjes met de naam An

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam An. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een An of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam An kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam An of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

femke   04 Mar 2014
mijn mama noemt niet an maar ze noemt ann

sien    24 Apr 2011
mijn mama heet an


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455