Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Amir

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Amir: Amir is een Arabische naam met als betekenis "prins" of "leider" De betekenis van de naam is `prins`.

Bekende naamdragers

Amir Hadad (1978) is een Israëlische professionele tennisser die in 2002 zijn beste resultaat behaalde in de derde ronde van het grandslamtennistoernooi Wimbledon, samen met zijn Pakistaanse tennispartner Aisam-Ul-Haq Qureshi in het mannendubbel. Dit duo haalde internationale pers nadat de Pakistaanse sportsbond dreigde om Aisam-Ul-Haq Qureshi te bannen vanwege zijn partnerschap met een Israëliër. In 2003 won Amir Hadad samen met Harel Levy het dubbeltoernooi van het challengertoernooi in Groningen.

Amir Hoveida (1919-1979) was een Iraans politicus die een tijd aan de Vrije Universiteit van Brussel studeerde. Hij werkte eerst als ambassadesecretaris in verschillende landen en daarna als Iraans ambassadeur bij de Verenigde Naties. In 1965 werd Hoveida door sjah Mohammed Reza Pahlavi tot premier benoemd. Na de Islamitische Revolutie van 1979 werd Amir Hoveida gearresteerd en geëxecuteerd.

Afgeleide namen: Emir

Geboortekaartjes met de naam Amir

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Amir. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Amir of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Amir kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Amir of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455