Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Amanda

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Amanda: De meisjesnaam heeft als betekenis "de lieflijke".

Bekende naamdragers

Amanda Lear (1939) is een Franse zangeres. Amanda werkte als model voor o.a. Paco Rabanne. Ze werd partner en muze van de Spaanse surrealistische schilder Salvador DalĂ­. David Bowie, met wie ze een relatie had, raadde Amanda aan om zangeres te worden. Uiteindelijk lukte het haar om in de jaren zeventig zich tot de blanke "queen of disco" te ontpoppen. Bij ons is Amanda voor bekend voor haar liedje Follow Me.

Amanda Coetzer (1971) is een voormalig Zuid-Afrikaans professioneel toptennisster. Amanda bereikte haar hoogste ranking in 1997 met de derde plaats. Amanda won in totaal negen WTA-titels in het enkelspel. Ze vertegenwoordigde Zuid-Afrika driemaal op de Olympische Spelen.

Amanda Seyfried (1985) is een Amerikaanse actrice. Amanda Ze speelde rollen in onder meer de films Mean Girls en Alpha Dog en de televisieseries Veronica Mars en Big Love. Amanda brak door in 2004 met haar rol als Karen Smith, het dom blondje van de tienerfilm Plastics.

Afgeleide namen: Amandine

Geboortekaartjes met de naam Amanda

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Amanda. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Amanda of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Amanda kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Amanda of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Amanda   06 Mar 2015
Jeej mijn naam staat erbij super leuk om te zien wat het betekent


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455