Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Amal

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Amal: Amal is een Hebreeuwse jongens en meisjesnaam, met als betekenis "puur".

Bekende naamdragers

Amal Hijazi (1967) is een bekende Libanese zangeres en pop icon. Na haar carrière als model lanceerde Amal in 2001 haar debuutalbum, Akher Gharam, dat meteen een commercieel succes werd. Ook haar tweede album, Zaman, werd een groot succes. Amal Hijazi is bekend voor haar steun aan liefdadigheidsprojecten. Haar album Baya al Ward die ze in 2006 lanceerde oogstte veel kritiek, maar verkocht toch goed.

Afgeleide namen: Amahl, Amali and Amel

Geboortekaartjes met de naam Amal

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Amal. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Amal of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Amal kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Amal of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

amal   03 Jan 2016
he ik ben amal en ik ben acht

Sonja   19 Sep 2015
Mijn kleindochter het kind van mijn dochter Nadia en haar man Reza die in december geboren word gaat Amal heten,een hele mooie naam hun andere dochter heet Sienna en hun zoontje Ibrahim.

Oum faisal   22 Mar 2015
Amal is een prachtig naam met een mooie betekenis amal is hoop en laten we hopen op een wereld zonder oorlogen en onrecht en meer liefde inshaallah

Onbekend   20 May 2013
Ik ben super blij met me naam. en het is een meisjesnaam voor mensen die het niet begrijpen. het negatieve ervan is alleen dat wanneer je het achterstevoren uitspreekt zeg je Lama.

Amal   20 May 2013
ik vind Amal een pure meisjes naam. geen naam voor een jongen. En de betekenis klopt hier niet. het betekent namelijk: Hoop!

amals   20 Aug 2012
ja sorry he amal is een ARABISHE MEISJES NAAM met de BETEKENIS,HOOP oke zet da maar in je hoofd!!!!!!!!!!!!!! plus ik ben superblij met mijn naam maar bijna iedereen spreekt het fout uit haha

Amal   13 Aug 2012
Het is een Arabische naam! En ook geen jongens naam

onbekend   04 Jun 2012
Hallo ik heb ook een zoontje met de naam amel beinamin is ook een mooi naam wie wil zeggen dat amel gen mooi naam is dan is die gen ziek in de hoofd klaar xxx

Hamza   04 Feb 2012
Ja vast , Dilan ik heb ook een mooie naam dus je moet de mensen niet uitschelden ik maak je niet uit maar ik wil zeggen vind je het een mooie naam geef je die later aan je kind Als die Inshallah Gezond e lang leeft.

dilan   15 Jan 2012
ik vind amal een super mooie naam beter dan iedereen iedereen heeft een lelijke naam behalve amal


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455