Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Alwin

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Alwin: Alwin is een verkorting van Adelwijn, met als betekenis "edele vriend".

Bekende naamdragers

Alwin Bär (1941-2000) was een Nederlandse pianist, die in 1962 zijn internationale carrière begon met het eerste pianoconcert van Chopin. In 1975 werd Alwin winnaar van de Arnold Schoenberg Competitie.

Alwin Schockemöhle (1937) is een voormalig Duits springruiter. Alwin was in de jaren zestig en zeventig deelnemer van de Olympische Spelen en de Europese Kampioenschappen. In 1960 won hij samen met zijn teamgenoten het onderdeel springen tijdens de Olympische Spelen in Rome. Op de Olympische spelen van 1976 in Montreal werd hij individueel kampioen.

Afgeleide namen: Adelwijn, Alvin, Alwin, Elwin, Halewijn, Alwina, Alwine

Geboortekaartjes met de naam Alwin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Alwin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Alwin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!



Reacties

Reacties in verband met de voornaam Alwin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Alwin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455