Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aline

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Aline: Aline kan afkomstig zijn van het Arabisch en betekent dan "de verhevene". Mogelijk is Aline een verkorting van de Germaanse naam Adelina met als betekenis "adel".

Bekende naamdragers

Aline Lahoud (1981) is een Libanese zangeres die dochter is van de beroemde zanger Salwa Katrib. Aline was kandidate voor het Eurovisiesongfestival 2005, maar omdat Libanon weigerde om het volledige festival op televisie uit te zenden, kon ze niet meedoen. Libanon was immers niet van plan om ook het liedje van Israel uit te zenden.

Aline Sax (1984) is een Vlaams acteur van jeugdboeken. Aline schreef haar eerste boek toen ze nog maar 15 jaar was. Haar boeken handelen aak over geschiedkundige onderwerpen, niet verwonderlijk dat ze geschiedenis studeerde aan de Universiteit Antwerpen. Aline Sax werd verschillende keren genomineerd voor prijzen zoals de Boekenleeuw, De Gouden Uil en de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Afgeleide namen: Aalke, Ale, Alina, Alinda, Aling

Geboortekaartjes met de naam Aline

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aline. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aline of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aline kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aline of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Aline-mooie naam he-   05 Nov 2014
hoi, ik vind de naam aline prachtig!!!!! Wat vinden jullie van de naam Andre? Dat is een echte gay-naam en nerd-naam togg? Laat een reactie achter please.

aline   10 Aug 2009
ik ben een meisje een geen jonge mijn naam is eigenlijk een meisjesnaam het staat op elk wesite behalfe deze en in deze website is alles over mijn n aam fout!!!!!!

Mevr. Klootwijk   11 May 2009
Hallo, Het spijt me zeer, maar dit is tovh een meisjesnaam? Want het staat immers ook bij "meisjesnamen." Vriendelijke Groet.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455