Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Alice

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Alice: Alice is van Germaanse oorsprong met als betekenis "edele persoon".

Bekende naamdragers

Alice (1954) is de artiestennaam van Carla Bissi, een Italiaanse zangeres. In 1981 won ze het Festival van Sanremo met het nummer Per Elisa. In 1984 vescheen ze samen met Franco Battiato op het Eurovisiesongfestival.

Alice Cooper (1948) is een rockzanger en musicus die in 1973 wereldwijd bekend werd door zijn album Billion Dollar Babies. (1973) - nummer 1 in zowel Amerika als Engeland - werd Alice Cooper zelfs even de grootste rockband ter wereld. Alice Cooper lanceerd de shock rock, door shockerende beelden te tonen, bv. streven op een elektrische stoel of aan de galg of een levende kip de kop af te bijten. Bekendehits van ALice Cooper zijn Only Women Bleed en How You Gonna See Me Now.

Afgeleide namen: Alice, Alicia, Alisa, Alisha, Alisia, Alissa, Alissia, Alizée, Allyssia, Alycia, Alysha, Alysia, Alyssia, Alyssa

Geboortekaartjes met de naam Alice

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Alice. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Alice of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Alice kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Alice of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Alice   23 Jan 2014
Ik heet zelf ook alice. Mensen zeggen weleens elles. Dusz dat is eigenlijk een bijnaampjj van mij xd. Ik ben blij met me naam dat wel. Ze noemen me ook welleens alice in wonderland. XD

Alice   23 Mar 2013
Het is een vrolijke naam die je niet vaak hoort. Een beetje sprookjesachtig, met Alice in Wonderland. De meeste weten wel niet goed hoe ze Alice moeten schrijven.

alice   31 Dec 2011
ik vind mijn naam heel pasend ;p want k bezn van adel ik ben de baron-barones hun mooie dochter van 15 jaar

alice   28 Sep 2011
heey hallo mijn naam man sukkels

alisse   12 Dec 2009
Ik vind het een mooie naam en mijn mama en papa hebben er een aparte schrijfwijze aan gegeven om het nog specialer te maken.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455