Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ali

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Ali: De jongensnaam Ali is een verkorting van de Germaanse naam Adelheid, met als betekenis "van adelijke oorsprong". Ali is ook een Arabische naam met ongeveer dezelfde betekenis, nl. "de verhevene".

Bekende naamdragers

Ali Khamenei (1939) is een Iraanse grootayatollah die in 1989 Ayatollah Khomeini opvolgde en daardoor de hoogste leider werd van Iran. Nadat Ali Khamenei in 1981 een bomaanslag overleefde maar wel gehandicapt werd aan zijn hand wordt hij beschouwd als een levende martelaar. Hij is een voorstander van een conservatief islamisme.

Ali Baba is een fictief personage uit het sprookje van Ali en de veertig rovers, een sprookje uit Duizend-en-één nacht. In dit sprookje ontdekt Ali Baba hoe rovers hun schatkamer openen met de toverspreuk "Sesam, open u". Daarna probeert Ali Baba zelf uit de schatkamer te stelen maar wordt hij achterna gezeten door de rovers, die hij samen met zijn slimme slavin Morgane verslaat Ali Baba de rovers.

Afgeleide namen: Adelheid, Alice, Alida, Lida, Heidi, Adele

Geboortekaartjes met de naam Ali

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ali. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ali of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ali kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ali of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

ali   02 Jan 2013
ook nl naam myn oma hete ali en ik ben naar haar vernoemd

HALLO!! IK HEB GELIJK   25 Aug 2012
Volgensmij is de naam niet Germaans!! Het is marokaans hoor!

Hoi   21 Aug 2012
Er is ook een marokaanse naam van ali

tiger 123   09 Apr 2012
baby namen zoals (Ali,Rifai,Esra)zijn belangerijk en hun betekenissen ook!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ali   11 Sep 2011
Ik ken iemand die Ali heet, maar hij komt wel van een ander land.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455