Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Alexia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Alexia: Alexia is afgeleid van de Griekse naam Alexander en betekent "beschermer" of "helper".

Bekende naamdragers

Alexia der Nederlanden (2005) is de tweede dochter van prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Alexia is na aandringen van Maxima naar Willem-Alexander genoemd.

Alexia Grinda (1967) is één van de buitenechtelijke dochters van prins Bernhard. Tussen 1966 en 1969 had prins Bernard een buitenechtelijke relatie met zijn Franse maîtresse Hélène Grinda.

Alexia (1967) is een Italiaanse zangeres, maar heer echte naam is Alessia Aquilani. Oorspronkelijk zong ze bij Ice MC samen met Ian Campbell. Samen schoorde ze verschillende internationale hits. In 1996 scoorde Alexia, zonder Ian Campbell, nog twee wereldhits: Number One en The Summer Is Crazy. In 1997 wisselde ze Eurodance geleidelijk Pop en RND om vanaf zich uiteindelijk te wijden aan Italiaanse liedjes. In 2003 wint ze het Festival van Sanremo met het liedje Per Dire Di No.

Afgeleide namen: Alaxander, Alex, Alexa, Alexandra, Alexandrine, Alexi, Alexine, Alexis, Alexius, Alexei

Geboortekaartjes met de naam Alexia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Alexia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Alexia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Alexia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Alexia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Rene   21 May 2020
Mooi naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455