Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Alexandros

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Alexandros: De jongensnaam Alexandros is van Griekse oorsprong en heeft als betekenis "de beschermer".

Bekende naamdragers

Alexandros Papagos (1883-1955) was een Grieks militair en staatsman. Na de Italiaanse inval in 1940 werd hij opperbevelhebber over de Griekse strijdkrachten. In 1943 werd Alexandros door de Duitsers als gijzelaar naar een concentratiekamp overgebracht, waar hij tot aan het einde van de oorlog verbleef. In 1949 werd hij opnieuw opperbevelhebber en maakte hij een einde aan de Griekse burgeroorlog. Alexandros stichtte de partij Griekse Concentratie en werd in 1952 verkozen tot premier.

Afgeleide namen: Alejandro, Alessandro, Alex, Alexa, Alexander, Alexandra, Alexandrine, Alexandro

Geboortekaartjes met de naam Alexandros

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Alexandros. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Alexandros of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Alexandros kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Alexandros of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455