Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Alexandre

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Alexandre: De jongensnaam Alexandre is van Griekse oorsprong en betekent "beschermer".

Bekende naamdragers

Alexandre Millerand (1859-1943) was een president van Frankrijk van 1920 tot 1924. In 1899 werd hij minister van handel en verbeterde de handelsvloot, het technisch onderwijs, het postsysteem en de arbeidscondities. In 1922 ontsnapte Alexandre aan een aanslag door de Franse anarchist Gustave Bouvet.

Alexandre Moos (1972) is een Zwitsers wielrenner. In 2001won hij een etappe in de Ronde van Zwitserland won. In 2005 won Alexandre Moos de semi-klassieker Grote Prijs Gippingen.

Afgeleide namen: Alessandro, Alex, Alexa, Alexander, Alexandra, Alexandrine, Iskander, Lex, Sandar, Sandor, Sander, Sandor, Xander, Zandra

Geboortekaartjes met de naam Alexandre

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Alexandre. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Alexandre of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Alexandre kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Alexandre of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

alexander   11 May 2011
rules!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455