Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Alexander

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Alexander: De jongensnaam Alexander is van Griekse oorsprong en betekent "beschermer". De naam Alexander komt dikwijls voor in het Nieuwe Testament: Alexander als zoon van Simon, Alexander van het geslacht van de hogepriesters en Alexander als jood in Efese. De naam Alexander was ook geliefd bij keizers en koningen.

Bekende naamdragers

Alexander Cudry is een Nederlands zanger die vooral bekend is van zijn liedje Guus. Hij brak in 1972 door met de hit I'll Never Drink Again.

Alexander de Grote (356BC – 323BC) was befaamde Macedonische veroveraar. Alexander de Grote verenigde de Griekse poleis en veroverde Perzië en Egypte. Er werd verteld dat hij verwerkt werd door de god Zeus omdat zijn vader bang was van haar moeder Olympias, die de gewoonte had om met slangen te slapen. Alexander buitte dit verhaal politiek uit door zich de zoon van Zeus te noemen.

Afgeleide namen: Alex, Alexa, Alexandra, Alexandrine, Iskander, Lex, Sandar, Sandor, Sander, Sandor, Xander, Zandra

Geboortekaartjes met de naam Alexander

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Alexander. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Alexander of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Alexander kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Alexander of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

alexander is cool    30 Nov 2014
alexander is cool

alex    19 Mar 2013
is een gay naam

Alex   17 May 2011
En je kan er zelfs Alex van maken als je wilt!

Alexander   23 Mar 2011
super cole naam

alexander    12 May 2010
we rule$$$$$$$$$$

lynn    17 Jun 2009
ik heet lynn kvind tet wel ne mooie naam lynn ma zo gewoon zo ma alexader vind ik coool ge kunt zo zeggn alex ik ken ook een alex zels 2 of 3 en kzeg altijd alex tegen de die cool vind ik en ik vind gino minder mooi

Gino   19 Apr 2009
iek viend de maine toch wel beter zunne

Alexander    11 Jan 2009
Ik ben echt trots op mijn naam.

Alexander   04 Jan 2009
VET RELAXTE NAAM

alexander   29 Dec 2008
KING KING KING!!!!!!! PLAYA!!!!! NICEEEEEEEEEEE

alexander   11 Oct 2008
HALLO REAGEREN!!!!!! zo: TOFFE NAAM!!!,TOFFE NAAM!!!alexander   11 Oct 2008
TOFFE NAAM!!!!!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455