Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Alessio

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Alessio: De jongensnaam Alessio is de Italiaanse variant van Alexander, met als betekenis "verdediger" of "helper".

Bekende naamdragers

Alessio Galletti (1968-2005) was een Italiaanse wielrenner. Alessio Galletti werd pas profwielrenner toen hij 26 was. Hij reed voornamelijk als knecht van taliaanse ploegen. Alessio won een etappe in de Ronde van de Ain (1998), een etappe in de Tour Down Under (2001) en de Grote Prijs Fred Mengoni (2003). In 2005 overleed hij door een hartstilstand tijdens een Spaanse wedstrijd.

Alessio Di Basco (1964) is een voormalig Italiaans wielrenner. Hij won enkele etappes in belangrijke wedstrijden waaronder de Ronde van Italiƫ (1988), de Ronde van Zwitserland (1992) en de Ronde van Spanje (1994).

Afgeleide namen: Alessandro, Alex, Alexa, Alexander, Alexandra, Alexandrine, Lex, Sander, Sandar, Sandor, Xande, Zandra

Geboortekaartjes met de naam Alessio

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Alessio. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Alessio of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Alessio kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Alessio of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Alessio   02 Feb 2020
whode

alessio   20 Nov 2012
amaai da wist ik ni.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455