Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Alessandro

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Alessandro: De jongensnaam Alessandro is van Griekse oorsprong en betekent "beschermer".

Bekende naamdragers

Alessandro Petacchi (1974) is een Italiaanse profwielrenner die beschouw wordt als een van de beste sprinters. In 2003 won Alessandro 15 etappes in rondes van Frankrijk, Italîë en Spanje. Een jaar later behaalde hij 9 overwinningen in de Ronde van Italië. In 2005 won Alessandro de klassieker Milaan-San Remo. Tijdens de Ronde van Italië in 2006 kwam hij ten val en brook hij een knieschijf. In 2007 werd hij voor een jaar geschorst wegens dopinggebruik.

Alessandro Volta (1745-1827) was een Italiaanse natuurkundige die bekend is voor de ontdekking van de elektrische batterij (voltaïsche cel). In 1779 werd hij benoemd tot professor natuurkunde aan de Universiteit van Pavia, waar hij onderzoek deed op het gebied van statische elektriciteit. In 1800 bouwde Alessandro een toestel samengesteld uit een aantal compartimenten met een zoutoplossing die waren doorverbonden met koperen en zinken draden. Hij toonde aan dat door de gesloten kring een stroom liep. In 1810 werd Alessandro Volta door Napoleon benoemt tot graaf en ontving hij de medaille van Légion d'honneur. De volt, de eenheid van elektrische spanning, werd naar Volta genoemd.

Afgeleide namen: Alex, Alexa, Alexander, Alexandra, Alexandre, Alexandrine, Iskander, Lex, Sandar, Sandor, Sander, Sandor, Xander, Zandra

Geboortekaartjes met de naam Alessandro

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Alessandro. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Alessandro of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!



Reacties

Reacties in verband met de voornaam Alessandro kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Alessandro of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Alessandro   11 Sep 2011
Mijn neef van 19 heet Alessandro en komt uit Italië. Ik vind het wel een speciale naam.

Eliana   21 Aug 2009
Mijn neefje heet Alessandro(afkorting Sandro) vind het een mooie naam.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455