Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Alejandro

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Alejandro: De jongensnaam Alejandro is van Griekse oorsprong en betekent "beschermer".

Bekende naamdragers

Alejandro Valverde (1980) is een Spaans wielrenner, die sinds 2002 prof werd. Zijn bijnaam is El Imbatido of "De Onverslagene". In 2003 won hij twee etappes en de derde plaats in het eindklassement in de Ronde van Spanje en de tweede plaats op het wereldkampioenschap. In 2006 won hij de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Alejandro Morera (1909-1995) wordt beschouwd als de beste voetballer van Costa Rica aller tijden. Zijn bijnaam was El Magico. Na zijn loopbaan als voetballer was Morera actief als politicus.

Afgeleide namen: Alex, Alexa, Alexander, Alexandra, Alexandrine, Iskander, Lex, Sandar, Sandor, Sander, Sandor, Xander, Zandra

Geboortekaartjes met de naam Alejandro

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Alejandro. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Alejandro of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Alejandro kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Alejandro of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Thomas   06 Jul 2013
Het, Lady Gaga, Alejandro en op HET momenT

nathalie   25 Feb 2011
het is een song van lady gaga alejandro mijn groodste idool op de momend xxxxx


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455