Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Albert

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Albert: Albert is een Germaanse jongensnaam met als betekenis "door adel schitterend".

Bekende naamdragers

Albert I van België (1875-1934) was van 1909 tot 1934 Koning der Belgen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bleef Albert bij zijn soldaten bleef in de loopgraven aan de IJzer, terwijl de regering in ballingschap verbleef. Vanwege zijn rol in het Belgische verzet tijdens de Eerste Wereldoorlog is hij nog steeds één van de populairste Belgische vorsten. Albert was de eerste koning die door Belgisch-Kongo reisde. In 1934 stierf Albert stierf na een val van de rotsen in Namen. Omdat van deze val geen getuigen zijn, wordt er veel gespeculeerd over de ware doodsoorzaak.

Albert Verlinde (1961) is een Nederlands presentator en theaterproducent. Als student werd hij bekroond voor de musical t Misverstand met de creativiteitsprijs. In 1984 startte Albert de cabaretgroep Boemerang. Vanaf 1992 presenteerde hij voor RTL 4 het programma Showtime. Daarna presenteerde hij verschillende shows voor SBS 6.

Afgeleide namen: Abert, Adelbert, Adelbrecht, Adelbert, Albart, Albertino, Alberto, Albertus, Albie, Albrecht, Albrekt, Allie, Alvert, Alvertos, Aubert, Bert, Bertie, Berty, Dalbert, Delbert, Elbert

Geboortekaartjes met de naam Albert

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Albert. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Albert of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Albert kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Albert of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

albert   04 Mar 2014
de papa van mijn papa heet albert, de mensen noemen hem bert want dat is makelijker


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455