Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aimé

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Frans

Betekenis Aimé: Aimé is een Franse naam met als betekenis "de beminde".

Bekende naamdragers

Aimé Argand (1755-1803) was een Zwitserse natuurkundige, die bekend werd als ontdekker van een speciaal type olielamp, de Argandse lamp, waarvoor hij in 1784 in Engeland een patent kreeg. Aimé assisteerde de Gebroeders Montgolfier bij de ontwikkeling van hun luchtballon.

Aimé Anthuenis (1943) is een bekende Belgische voetbalcoach. Van 2002 tot 2005 was Aimé trainer van de Rode Duivels. Daarvoor was hij trainer van onder meer Genk, Anderlecht en Lokeren.

Afgeleide namen: Aime, Aimee, Aimée, Esme, Esmé

Geboortekaartjes met de naam Aimé

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aimé. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aimé of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aimé kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aimé of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

laura   25 Feb 2011
aimee is de leukste en de lekkerste jongen van het tsedek tot nu toe zal je wel misse maar vergeten nooit groedjes xxxx italie


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455