Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aiko

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Aiko: De naam Aiko komt vooral in Friesland en Groningen voor als jongensnaam en is dan afgeleid van Adrianus met als betekenis "inwoner van Adria" of van Aai met als betekenis "eg" of "zwaard". Als meisjesnaam is Aiko populair in Japan en betekent "iemand die van anderen houdt".

Bekende naamdragers

Aiko Nakamura (1983) is een Japanse professionele tennisser. Ze won twee titels op de ITF tour bereikte in 2006 de finale van het toernooi in Tokio maar verloor deze van Marion Bartoli.

Prinses Aiko (2001) is het eerste kind van de Japanse kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako Owada. Zij draagt ook de titel prinses Tosji en die betekent "iemand die andere respecteert". Beide namen, Aiko en Tosji, zijn geïnspireerd op de leer van de Chinese filosoof Mencius die schreef:" Iemand die van anderen houdt zal bij andere geliefd zijn, en iemand die andere respecteert zal door de andere ook gerespecteerd worden."

Afgeleide namen: Aai, Aaike, Aaikje, Aico, Aiko, Aya

Geboortekaartjes met de naam Aiko

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aiko of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje aikoReacties

Reacties in verband met de voornaam Aiko kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aiko of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Aiko   08 Sep 2013
ik geef je gelijk andere aiko, ik ben een jongen maar ik vind de betekenis nog altijd even cool !!! mensen schrijven min naam meestal fout aicko of ayko... maar ik begrijp het niet het is gemakkelijk geschreven en toch zijn er mensen die het moeilijk moeten maken :(

Aiko   19 Mar 2013
Ik ben een meisje, dus de betekenis is gewoon prachtig. Niemand weet hoe het juist gespeld moet worden: Ajko, Ayko, Aijko, ...


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455