Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aiden

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Iers

Betekenis Aiden: De jongensnaam Aiden betekent "vuur".

Bekende naamdragers

Aiden van Lindesfarne (-651) was een Ierse monnik en heilige. Aiden werd monnik in Iona en kerstende Northumbriƫ op vraag van zijn vriend koning Oswald van Northumbria. Aiden zou om hulp gesmeekt hebben toen heidenen het leger van Oswald aanvielen en rond de stad hout stapelden om brand te stichten. De wind keerde en de rook en de vlammen waaiden naar de vijand. Aiden was stichetr van het klooster van Lindesfarne, dat tijdens de middeleeuwen een belangrijke schatkamer voor de Europese literatuur en wetenschap.

Afgeleide namen: Aedan, Aidan, Aidean, Aidin, Aidyn, Aydan, Ayden, Aydin

Geboortekaartjes met de naam Aiden

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aiden. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aiden of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aiden kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aiden of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

henk   05 Apr 2010
vette band


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455