Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ahmet

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Ahmet: Ahmet is een Arabische jongensnaam met als betekenis "de prijzenswaardige" of "de voortreffelijke".

Bekende naamdragers

Ahmet Zappa (1974) is een Amerikaanse muzikant, acteur en presentator. Ahmet is zoon van de bekendere zanger Frank Zappa. Hij werd genoemd naar de producer Ahmet Ertegün, de oprichter van het platenlabel Atlantic Records. Samen met zijn oudere broer Dweezil Zappa vormde hij de band Z. In de jaren negentig was hij te zien in enkele televisieseries, waaronder in Roseanne en Growing Pains. Daarnaast presenteerde Ahmet drie jaar lang het televisieprogramma Robotica.

Ahmet Ertegün (1923-2006) is een Amerikaan van Turkse afkomst die samen met Herb Abramson Atlantic Records oprichtte. Ahmet was ook voorzitter van de Rock and Roll Hall of Fame. Ahmet heeft verschillende talenten naar voren geschoven zoals Ray Charles, The Rolling Stones, Genesis, The Bee Gees, Led Zeppelin, Eric Clapton en Cher.

Afgeleide namen: Ahmad, Ahamed, Ahmed

Geboortekaartjes met de naam Ahmet

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ahmet. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ahmet of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ahmet kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ahmet of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455