Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ahmad

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Ahmad: Ahmad is een Arabische jongensnaam met de betekenis "de prijzenswaardige" of "de voortreffelijke".

Bekende naamdragers

Ahmad Yassin (1936-2004) was een Palestijnse sjeik en oprichter van Hamas. Ahmad werd invalide na een ongeluk bij het voetballen en werd later eveneens blind. In 1987 richtte hij de Palestijnse tak van de Broederschap op, het latere Hamas. Ahmad werd in 2004 door het Israƫlische leger gedood met drie raketten die werden afgeschoten vanuit een gevechtshelikopter op het moment dat hij een moskee verliet.

Ahmad Shah Durrani (1722-1772) was de grondlegger van het Durrani-rijk en stichter van de moderne Afghanistan. Ahmad was tevens de stichter van het Durrani-stam en Sadozai-dynastie en een dichter.

Afgeleide namen: Ahamed, Ahmed, Ahmet

Geboortekaartjes met de naam Ahmad

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ahmad. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ahmad of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ahmad kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ahmad of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Thara   10 Jun 2011
Te rilegeuz


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455