Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Agnes

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Agnes: De meisjesnaam Agnes is afgeleid van het Griekse hagnos, met als betekenis "rein" of "zonder schuld". Er bestaat ook een heilige Agnes, een martelares uit Rome, die vaak afgebeeld staat met een lam (agnus betekent lam).

Bekende naamdragers

Agnes De Nul is een Vlaamse actrice die vooral bekend is als Kabouter Plop in de televisiereeks Kabouter Plop. Daarnaast speelde ze in De Collega's, Interflix, F.C. De Kampioenen en verschillende kabouterfilms.

Agnes Hijman is een Nederlandse langeafstandsloopster. Ze won verschillinde marathons waaronder deze van Amsterdam (1995), Leiden (2004, 2005, 2006, 2007) en Eindhoven (2006).

Afgeleide namen: Agnesa, Agnese, Agnesia, Agnieta, Neeske, Inez

Geboortekaartjes met de naam Agnes

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Agnes. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Agnes of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Agnes kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Agnes of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455