Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Adrien

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Adrien: Adrien betekent "afkomstig ui Adria", een plaats bij Venetië.

Bekende naamdragers

Adrien de Gerlache (1866-1934) was een Belgische ontdekkingsreiziger die de Belgische Antarctische Expeditie van 1897-1899 leidde. In 1897 vertrok hij samen een multinationale bemanning met het omgebouwde walvisschip Belgica naar Anatrtica. Het het schip werd gevangen in het ijs en het gezelschap werd verplicht om de winter door te brengen op Antarctica. Daarna nam Adrien nog deel aan verschillenden andere expedities.

Adrien Brody (1973) is een Amerikaanse filmacteur, die vooral bekend is voor zijn rol in de film The Pianist. Hiervoor won hij een Oscar voor beste hoofdrol en een César.

Afgeleide namen: Aad, Ad, Adri, Adria, Adriaan, Adrian, Adriana, Adrie, Jaan, Janus

Geboortekaartjes met de naam Adrien

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Adrien. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Adrien of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Adrien kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Adrien of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455