Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Adrian

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Adrian: Adrian betekent letterlijk "afkomstig uit Adria", een plaats bij Venetiƫ. Ook de Adriatische Zee is vernoemd naar Adria.

Bekende naamdragers

Adrian Fernandez (1965) is een Mexicaans autocoureur. Adrian reed in het Champ Car kampioenschap, de Indy Racing League en de American Le Mans Series. In 1998 maakte Adrian de overstap naar het Patrick Racing team en won de races in Motegi en Lexington en werd vierde in de eindstand. In 2000 won hij de races in Rio de Janeiro en Surfers Paradiseen werd tweede in de eindstand van het kampioenschap, zijn best resultaat ooit.

Afgeleide namen: Aad, Ad, Adri, Adria, Adriaan, Adriana, Adriano, Adrianus, Adrie, Jaan, Janus

Geboortekaartjes met de naam Adrian

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Adrian. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Adrian of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Adrian kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Adrian of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455