Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Adriaan

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Adriaan: Adriaan betekent "afkomstig ui Adria", een plaats bij Venetiƫ. Ook de Adriatische Zee is vernoemd naar Adria.

Bekende naamdragers

Adriaan Willeart (1490-1562) was een Vlaamse componist en dirigent. In 1527 werd Adriaan Willeart benoemd tot kapelmeester van de San Marcobasiliek in Venetiƫ. Hij wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige componist uit de Renaissance.

Adriaan Roland Holst (1888-1976) was een Nederlands dichter met als bijnaam de Prins der Nederlandse Dichters. Zijn werk wordt gekenmerkt door een plechtige stijl en veel symboliek. Adriaan Roland Holst won verschillende prijzen, waaronder De Prijs ven Amsterdam voor De Wilde Kim (1927) en de Prijs der Nederlandse Letteren voor zijn gehele oeuvre.

Adriaan de Groot (1914-2006) was een Nederlands psycholoog die bekend is als grondlegger van de Citotoets, als auteur van Methodologie en zijn onderzoek naar het denken van de schaker. Zijn werk lag in Amerika aan de basis van de cognitieve revolutie in de psychologie.

Afgeleide namen: Aad, Ad, Adri, Adria, Adrian, Adriana, Adrie, Jaan, Janus

Geboortekaartjes met de naam Adriaan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Adriaan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Adriaan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Adriaan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Adriaan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Adriaan   17 Dec 2017
Vreselijke kutnaam. Adriaantjuuuuh. Als iemand dat nog een keer tegen me zegt krijgt-ie een beuk op zn smoel

aad   13 May 2013
adriaan is de grootste kutnaam ooit GVD

adriaan   09 Dec 2010
mooie naam vind ik

gitte   16 Jan 2009
adriaan is een prachtige naam. zo heet het broertje van mijn meester ook


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455