Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Adam

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Adam: De naam Adam is van Hebreeuwse oorsprong en betekent "mens". Volgens de Bijbel en de Koran was Adam de eerste mens op aarde. Eva is de vrouw van Adam. In de Bijbel plaatse God Adam en Eva in het Paradijs en leefden van wat er in het Paradijs groeide, maar ze mochten niet eten van de boom der kennis van het goed en kwaad. Toen zowel Adam en Eva van de deze boom at leidde dit tot de zondeval. Volgens de Koran werd Adam gemaakt uit klei. Ook in de Koran mochten Adam en Eva niet van de verboden vrucht proeven.

Bekende naamdragers

Adam Clayton (1960) is de Britse basgitarist van de Ierse rockband U2. Adam werd bij de oprichting van U2 toegelaten omwille van zijn stoer uiterlijk. Hij had namelijk een volle bos blond haar. Adam Clayton staat naakt op het hoesje van de CD Achtung Baby. Had dit iets te maken met zijn naam?

Adam Smith (1723-1790) was een Schotse econoom en grondlegger van het klassieke liberalisme. Adam beweerde dat individueel belang uiteindelijk ook meer opbrengt voor de maatschappij. In 1776 publiceerde hij zijn belangrijkste werk, Onderzoek naar de Natuur en Oorzaak van de Welvaart van Naties, waarin hij de basis legde van het moderne kapitalisme.

Afgeleide namen: Adham, Adamus, Adama, Adamina, Adamieta

Geboortekaartjes met de naam Adam

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Adam. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Adam of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Adam kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Adam of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Monique   19 Nov 2013
Mijn man heet Adama, jammer genoeg maken veel mensen daar Adema van!!! Terwijl het toch helemaal geen moeilijke naam is en zelfs heel mooi. Of niet?!

Zou Zou - 22-10-13-   22 Oct 2013
Mijn zoontje heet Adam,en hij is de enigste kind die ik kon krijgen,dus de eerste en de enigste op aarde voor mij,

celeste   25 Nov 2009
mijn vriendje heet Adam meestal zeggen ze ook tegen mij wel eens Eva, ik vind hem heel leuk

eva   10 Jul 2009
ik heet eva en ik vind het ambetant als ze zeggen waar is adam????

Johan   25 Nov 2007
onze zoon is nu bijna 4 en heet Adam Mikail. roepnaam Adam. Ik vind het nog steeds een erg mooie naam die je niet zoveel hoort


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455