Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Achilles

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Achilles: Achilles is afgeleid van het Griekse Achilleus, waarvan de betekenis onduidelijk is. Misschien is het afgeleid van de rivier Acheloos.

Bekende naamdragers

Achilles is een figuur uit de Griekse mythologie. Achilles is de held uit de Trojaanse Oorlog en de hoofdpersoon in het boek Ilias, geschreven door van Homerus. Hij wordt beschreven als een knappe en dapper held. Omdat volgens de legendes Achilles enkel kwetsbaar was aan zijn hiel werd hij gedood door een giftige pijl die hem raakte in zijn hiel.

Achilles Cools (1949) is een Belgisch kunstenaar die zijn inspiratie vooral vindt in de biologie. Zijn inleving in de kauw heeft een belangrijke rol in zijn kunst. Zo bekijkt hij alles door de ogen van de kauw om zo een visie te krijgen op de wereld en wat daarin gebeurt. In 1972 won Achilles de Jessicaprijs schilderkunst prijs. Daarna ontving hij de Laureaat Bruna voor Belgische schilderkunst (1974) en de Da-Vinciprijs schilderprijs (1975).

Afgeleide namen: Achiel, Achile, Achille

Geboortekaartjes met de naam Achilles

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Achilles. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Achilles of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!



Reacties

Reacties in verband met de voornaam Achilles kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Achilles of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455