Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Achille

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Achille: Achille is afgeleid van het Griekse Achilleus, waarvan de betekenis onduidelijk is. Misschien is het afgeleid van de rivier met de naam Acheloos.

Bekende naamdragers

Achille Delattre (1879-1964) was een Belgisch politicus en minister voor de Belgische Werkliedenpartij, de eerste socialistische partij. Achille was minister van Arbeid en Sociale Voorzorg (1935-1939) en van de Brandstof en de Energie (1947-1948). In 1945 werd Achille benoemd tot minister van Staat.

Achille Richard (1794-1852) was een Frans botanicus en arts. Achille wordt beschouwd als een van de botanische leiders van zijn tijd. In 1834 werd hij lid van het Franse Académie des Sciences. Achille beschreef verschillende geslachten van orchideeën die zijn afkorting hebben als generieke naam.

Afgeleide namen: Achiel, Achile, Achilles, Achilleus

Geboortekaartjes met de naam Achille

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Achille. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Achille of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Achille kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Achille of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455