Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Achiel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Achiel: Achiel is afgeleid van het Griekse Achilleus, waarvan de betekenis onduidelijk is. Misschien is het afgeleid van de rivier met de naam Acheloos.

Bekende naamdragers

Achiel Buysse (1918-1984) was een Belgisch wielrenner die driemaal de Ronde van Vlaanderen won. Ook zijn kleinzoon Pascal Elaut maakten het tot profrenner.

Achiel Logghe (1978-1965) was een rooms-katholiek priester in de Belgische stad Brugge en belangrijke leider in de christelijke arbeidersbeweging. Hij was rector van Onze-Lieve-Vrouw van Blindekens en voorzitter van de Commissie van Openbare Onderstand.

Achiel Lauwers (1864-1910) was een Belgisch rooms-katholiek priester die wordt hij beschouwd als een van de grondleggers van de Vlaamsgezinde christendemocratie. Hij richtte in Roeselare de Gilde der Ambachten, de christelijke vakbond en een vakschool op. In 1904 riep werd hij naar Brugge overgeplaatst waar hij christelijke vakbond opricht.

Achiel Van Malderen (1945) is een Vlaamse acteur en toneelregisseur. Achiel is vooral actief in de theaterwereld maar speelde ook in films zoals De Loteling en hij speelde gastrollen in verschillende Vlaamse reeksen.

Afgeleide namen: Achile, Achille, Achilles

Geboortekaartjes met de naam Achiel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Achiel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Achiel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Achiel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Achiel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455