Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Abel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Abel: Abel is Hebreeuws en betekent "de vergankelijke" of "adem". Iedereen kent Abel van de Bijbelse broers Kaïn en Abel. Abel is de tweede zoon van Adam en wordt vermoord door zijn broer Kaïn. Wegens deze moord werd Kaïn door God vervloekt en verplicht tot zwerven. In Friesland komt de naam Abel of Abe veel voor, en is van Germaanse oorsprong met als betekenis "adel" of "voornaam geslacht".

Bekende naamdragers

Abel Pacheco (1933) was van 2002 tot 2006 president van Costa Rica. Zijn vader dwong hem om in de politiek te gaan hoewel hij zelf arts wilde worden. Uiteindelijk kreeg Abel Pacheco de smaak van politiek goed te pakken. Eerst werd hij burgemeester en uiteindelijk president.

Abel Janszoon Tasman (1603-1659) was een Nederlandse ontdekkingsreiziger die Tasmanië en Nieuw-Zeeland ontdekte toen hij een expeditie ondernam om Australië te bereiken vanuit het oosten.

Abel is een Nederlandse band die in 1996 door Joris Rasenberg, Freek Imbens en Robert Stobbelaar werd opgericht. Oorspronkelijk heette de band The Acting Crowd maar in 1997 werd de naam veranderd naar Abel. In 2000 brak Abel door met het nummer Onderweg, dat wekenlang op nummer 1 stond van de Nederlandse hitparade. Daarna werd het rustig rond de band Abel.

Afgeleide namen: Abeldina, Abele, Abelia, Abella, Abeltje

Geboortekaartjes met de naam Abel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Abel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Abel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Abel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Abel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455