Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Abe

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Abe: Abe is een verkorting van Abraham, met als betekenis "de vader is barmhartig". Abe is ook een Friese naam, met als betekenis "van adel".

Bekende naamdragers

Abe Lenstra (1920-1985) was een Friese voetballer, die wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandse voetballers ooit. In 1950 speelde hij zijn meest legendarische clubwedstrijd toen hij een achterstand van 1-5 omzette naar een 6-5 overwinning. Abe werd in 1951 gekozen als eerste Sportman van het jaar. De bekendste interland die Abe speelde was de 1-2 overwinning op wereldkampioen West-Duitsland in 1956.

Afgeleide namen: Abey, Abie, Abner, Abraham, Abrahim, Abram

Geboortekaartjes met de naam Abe

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Abe. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Abe of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Abe kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Abe of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

bouke   08 Oct 2013
zo het mijn broertje

joep    10 Apr 2013
ik wist dat niet het is wel leuk want ik heb een jongen in me klas die heet abe en die is niet Arabisch


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455