Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Abdurrahman

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Abdurrahman : Abdurrahman is een Arabische naam met als betekenis "dienaar van de meest barmhartige".

Bekende naamdragers

Abdurrahman Wahid (1940-2009) was van 1999 tot 2001 president van Indonesiƫ en de leider van de Partai Kebangkitan. Voor zijn verkiezing tot president was hij een gerespecteerd geestelijke en leider van de Nahdlatul Ulama. In 2001 werd hij na een ernstige ziekte en beschuldigingen van corruptie afgezet en opgevolgd door Megawati Soekarnoputri. In 2005 kwam Abderrahmane in het nieuws nadat hij beweerde dat de Indonesische overheid rechtstreeks betrokken was bij het voorbereiden van de aanslagen op de Sari Club in 2002.

Afgeleide namen: Abdelrahim, Abdelrahman, Abderahman, Abderrahiem, Abderahim, Abderrahman, Abderrahmane

Geboortekaartjes met de naam Abdurrahman

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Abdurrahman . Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Abdurrahman of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Abdurrahman kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Abdurrahman of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455